Verzorgingsinstellingen

 

Start De Sint-Eutropiuskerk SINT-EUTROPIUS De Heilige man JOB De Lectorengroep De Warandekapel Jeugdbewegingen Katholiek Onderwijs Religieuze gemeenschappen Verzorgingsinstellingen Bedankt Pastoor Jos Bedankt Pater Joris

 Ter Melle
 Mellestraat 15
 8501 Heule
 Tel: 056 24 44 00
 Fax: 056 24 44 44
 termelle@ocmwkortrijk.be
Woonzorgcentrum Ter Melle te Heule wordt beheerd door het OCMW Kortrijk.
Ons huis biedt plaats aan 99 valide, zorgbehoevende en ouderen met dementie.
In totaal werken er een 60-tal personeelsleden, dit in de verpleging en verzorging, de keuken, het onderhoud, de animatie, de technische dienst enz.
De directeur is de heer Frank Claerhout.
Hij is te bereiken op afspraak (T 056 24 44 01).
 
 lokaal dienstencentrum 'De zevenkamer'.
 Peperstraat 141
 8501 Heule
 Tel: 056 24 45 00

 

Zin in een babbel? Nood aan info, hulp of thuiszorg? Behoefte aan ontspanning? Of wil je nog bijleren?

Een lokaal dienstencentrum (LDC) wil buurtbewoners zo lang mogelijk zelfstandig en kwaliteitsvol laten thuis wonen. Hierbij heeft het centrum extra aandacht voor de senioren en de meest kwetsbaren onder hen.
De werking van een lokaal dienstencentrum stoelt op zes pijlers:

  • ontmoeting
  • gezond leven
  • informatie en thuiszorg
  • zelfontplooiing
  • buurthulp
  • vrijwilligerswerk

Het lokaal dienstencentrum vervult dit doel door informatie en advies aan te bieden, ontspannings- en vormingsactiviteiten te organiseren en zorg op maat aan te bieden.

http://www.kortrijk.be/ocmw/leven-en-welzijn/ocmw/in-mijn-buurt/

 

 
 Sociaal woonproject 'De Nieuwe Lente' Het OCMW Kortrijk opende op vrijdag 14 februari 2015 officieel het sociaal woonproject De Nieuwe Lente in Heule. De verbouwing van het voormalig woonzorgcentrum aan de Peperstraat 141 ging van start in april 2012. Nauwelijks anderhalf jaar later biedt de site plaats aan 36 sociale huurflats voor medioren en senioren, het lokaal dienstencentrum de Zevenkamer en buitenschoolse kinderopvang De Puzzel.

De drie verdiepingen van het voormalig woonzorgcentrum werden volledig verbouwd. Het gebouw kreeg een nieuwe gevel en elk appartement is voorzien van een terras. In totaal zijn er 36 sociale huurappartementen, waaronder 12 studio’s, en 18 appartementen met één slaapkamer en 6 appartementen met twee slaapkamers. Alle flats zijn rolstoeltoegankelijkheid en de uitrusting is in hoge mate aangepast. De eerste bewoners namen hun intrek in december 2014. Ondertussen zijn reeds alle flats bewoond.

 
 De Kolleblomme
 Mellestraat 15

 8501 Heule
 Tel: 056 24 44 07
 Fax: 056 24 44 40
 

 

Het dagverzorgingscentrum is er voor de thuiswonende, zorgbehoevende oudere en chronisch zieke en zijn familie. Ook al staat een kind of partner dagelijks met veel liefde in voor de verzorging van de zorgbehoevende oudere of chronisch zieke, dan nog is wat ademruimte af en toe meer dan welkom.

Een dagverzorgingscentrum biedt die ademruimte. Het is een thuisondersteunende omgeving waar de oudere of chronisch zieke terecht kan voor hygiënische en verpleegkundige zorg, zinvolle dagbesteding en toezicht. Indien nodig wordt de oudere of chronisch zieke 's morgens thuis opgehaald en 's avonds teruggebracht. De bezoeker vindt in het centrum een gezellige leefomgeving met unieke mogelijkheden. Hier kan hij leeftijdsgenoten ontmoeten en deelnemen aan ontspannende activiteiten. De familie kan in die periode o.a. even uitblazen, boodschappen doen en sociale contacten onderhouden.

We hebben heel wat meer in petto dan louter opvang en toezicht:

  • De bezoekers kunnen beroep doen op de kinesitherapeute.
  • Dagelijks bieden we verschillende aangepaste activiteiten aan.
  • Elke week heeft de bezoeker de mogelijkheid om naar de kapper te gaan of om een bad te nemen. Om de zes weken kan beroep gedaan worden op de pedicure.
  • We beschikken over aangepast vervoer om de bezoekers comfortabel op te halen en terug thuis te brengen.

 

 
 Elfenberg
 Mellestraat 15

 8501 Heule
 Tel: 056 24 42 11
 Fax: 056 24 42 42
 
Elfenberg is gelegen in de Mellestraat 15b in Heule en telt 9 comfortabele appartementen voor zelfstandig wonende ouderen.
Het servicefl atgebouw maakt deel uit van het woonzorgcentrum Ter Melle. Je vindt er ook het dagverzorgingscentrum De Kolleblomme.

De flats hebben een functionele indeling, een maximaal benutte woonruimte, en zijn uitgerust met alle nodige voorzieningen, ook op het vlak van veiligheid en bescherming.
Meer info op de website van het OCMW/ Kortrijk: http://www.kortrijk.be/ocmw/leven-en-welzijn/ocmw/wonen-en-zorgen

 

 Sint-Eutropius

 

 

 

Surf ook eens
naar de website
van onze Federatie

Parochies Heule - Bissegem


Parochiaal Secretariaat Sint-Marcus
Pastoriestraat 1
B-8501-Kortrijk-Heule
tel.:  +32 56 35 17 39
fax.: +32 56 37 08 74
secretariaat@sintmarcus.be

Een berichtje naar onze gemeenschap: eutropius@sintmarcus.be

Een berichtje naar onze pastoor, diakens en parochieassistent:
E.H. Wim Seynaeve: wim.seynaeve@sintmarcus.be
Diaken Edward:         edward.verhaeghe@sintmarcus.be
Diaken Dominiek:      dominiek.lodewijckx@sintmarcus.be

Webmaster:  PHDP